Project: "Strengthening NGO-led Conservation in the Transboundary Prespa Basin”

"Nature Interpretation and Environmental Education in Prespa” Summer School 

17th - 21st September 2018, Prespa National Park -  Korçë, Albania 

Application Deadline: 1st of September, 2018 

The NGO Protection and Preservation of Natural Environment in Albania (PPNEA), based in Tirana, Albania  in collaboration with its partners Macedonian Ecological Society (MES)  based in Skopje and Resen, and Society for Protection of Prespa (SPP), based in Laimos, Prespa, will organise a summer school entitled "Nature interpretation and environmental education for Prespa”, which will be held on 17th ...

full

In the framework of the project "Promoting transboundary nature conservation in the Prespa region by Strengthening the PrespaNet NGOs cooperation", the organization Protection and Preservation of Natural Environment in Albania (PPNEA) is opening a call for application to contract a short term Financial Expert (for a period of 6 months), for providing services of Financial Management and the creation of an effective financial system for the organization.  
The Expert will be required to develop and establish a financial management system within the organization, prepare an operative manual including all the important ...

full
Center for Protection and Research of birds, Preservation and Protection of Natural Environment in Albania, Macedonian Ecological Society and Ornithological society „Naše ptice" will jointly implement the project "Birds Without Borders-BWB" in the next 9 month with the aim to empower and strenghten cross border cooperation of environmental civil society organization working on birdlife protection in the Western Balkans.

Through four joint camps which will be organized in all participating countries,  the involvement of young people, especially biology students in the scientific research and exchange on regional level  will be supported ...

full
Albania is the first and the only country in the world that ban hunting for around 7 years (2014-2016 / 2016-2021). The recent report "Assessing the effectiveness of the hunting ban in Albania”, written by the German researcher Daniel Ruppert, reflects important data regarding the implementation of the hunting moratorium in our country. This research project was carried out during September-December 2017, as part of the master’s programme "Global Change Management” of the Eberswalde University of Sustainable Development and was conducted with the help of the national environmental NGO, Protection ...

full
Call for application for an external Expert on Financial Management training – PPNEA

In the framework of the project ‘’Promoting transboundary nature conservation in the Prespa region by Strengthening the PrespaNet NGOs cooperation’’, the Association for Protection and Preservation of Natural Environment in Albania (PPNEA) is opening a call for application to contract a short term Expert, for providing services on a training of Financial Management and the creation of an effective financial system for the NGO.  

The Expert candidate will prepare a manual including all the important concepts, principles and procedures ...

full
Shoqata Ornitologjike e Shqipërisë (AOS), qendra për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) dhe Universiteti Norvegjez Nord hapin aplikimin për kursin e njohjes dhe përcaktimit në natyrë të Shpendëve të Shqipërisë.

Ky kurs zhvillohet në kuadër të programit të ndërtuar nga Universiteti Norvegjez Nord, në bashkëpunim me AOS dhe PPNEA, për formimin e të interesuarve në fushën e njohjes së biodiversitetit, përkatësisht për grupet e shpendëve dhe gjitarëve. Programi konsiston në realizimin e përvitshëm të praktikave në terren si dhe dhënien e njohurive teorike, të ...


full
 
If you are nature lover and need help of a local guide in Shebenik-Jabllanice National Park, PPNEA has prepared a simple brochure (LINK) with the contacts of all nature local guides trained in the area. 

In the frame of the project "Nature Conservation and Sustainable Development at the Green Belt Albania” nature guides for the National Park Shebenik-Jabllanica were trained by the local NGO Agri-En in cooperation with the NGO Protection and Preservation of Natural Environment in Albania (PPNEA), Regional Agency of Protected Areas (RAPA) and the EuroNatur Foundation, with _nancial ...

full
From June 2015 until January 2017, EuroNatur Foundation and PPNEA (Protection and Preservation of Natural Environment in Albania) developed and implemented in cooperation with local CSOs and the responsible Regional Agency of Protected Areas (RAPA) pilot projects in the frame of the project "Nature Conservation and Sustainable Development at the Green Belt Albania”. The project was financially supported by the German Federal Agency for Nature Conservation (BfN) with funding from the German Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation, Building and Nuclear Safety. In this link please find the Albanian ...

full
"Dita e Pelikanit Kaçurrel” 
 
Shoqata për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) në kuadër të implementimit të programit të Noe Conservation "Menaxhimi i Ligatinave dhe Mbrojtja e Pelikanit Kaçurrel në Pellgun e Mesdheut" feston bashkë me aktorë të tjerë në bashkëpunim të ngushtë dhe me autoritetet e Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta Ditën e Pelikanit Kaçurrel dhe Panairi i Produkteve Lokale në orën 10:00, datë 20 Maj 2017 në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. 

"Dita e Pelikanit Kaçurrel" realizohet për herë të tretë dhe tashmë është kthyer në një traditë festive të përvitshme. ...

full[1] 2 3 4 5 6 7 ... 9 [next]1-9 of 79
  • TAGS
  • CATEGORIES

SEARCH


RECENT ENTRIES


MOST VISITED


ARCHIVE


CATEGORIES


RSS


RECENT COMMENTS

posted by Arban Bebri 15.08.18
posted by Enea Dyrmishi 13.08.18
posted by Ildiko Benussi 01.03.18
posted by Ildiko Benussi 01.03.18
posted by Mindi Greenberg 06.04.17