Mëso më shumë rreth temave të ndërmarra nga SHRMMNSH në mbrojtje të mjedisit.  
Balkan lynx in albania


Shfletoni aktivitetet tona nga puna në terren e më gjërë.
 
PPNEA in field


Hapat që duhet të ndërmerrni për tu përfshirë në misionin e SHRMMNSH.  
environmental education with childrensUNË JAM LUMI

Unë jam lumi, është një film i përgatitur nga Ilir Kaso, ky film nuk është një protestë kundër investimeve por një përpjekje për të mbrojtur natyrën.          

   
Autoritetet Greke kanë firmosur një dokumnet që aprovon devijimin e lumenjve. Në listën e lumenjve ndodhet edhe lumi Vjosë i cili e fillon udhëtimin e tij pranë fshatit Vovousa në Greqi dhe vijon të rrjedhë drejt Detit Adriatik përmes jugut të Shqipërisë.

Përpos këtij kërcënimi, ky lumë  në pjesën Shqiptare do të ndërpritet nga ndërtimi i tete digave te planifikuara ne luginen e Vjoses.

Vepro sot e na ndihmo për të mbrojtur Vjosën. Sëbashku mund t'ia dalim!
Jashtë hartës turistike

Dy ekspertët tanë Kujtim Mersini dhe Aleksandër Trajçe të shoqëruar nga Andi Bicaj i Radio Tiranës, i cili është një person mjaft i apasionuar pas natyrës, ndërmorën një udhëtim të pazakontë në ekspolrim të zonave të mbrojtura më të pa njohura të Shqpërisë.

Udhëtimi ynë fillon me makinë drejt qytetit të Librazhdit, përgjatë bukurive natyrore që ofron lugina e lumit Shkumbin. Pas ndalesës së parë në qytet, ku mund të vështroni panoramën madhështore të Malit të Shebenikut, udhëtimi ynë vazhdon më tej me këmbë në brendësi të Parkut Kombëtar Shebenik Jabllanicë.

Pas vizitës në park, vazhdojme rrugën drejt liqenit të Ohrit ku do kemi mundësi për një pushim të shkurtër për kafe. I drejtohemi Prespës, parkut natyror ndërkombëtar, ku mund të shijoni klimën e freskët dhe te bëheni pjesë e pasurive historike të zonës.Ngjarjet kryesore

  • Zyra e Programit për Evropën Juglindore të Unionit Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN-International Union for the Conservation of Nature), në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit , me  mbështetjen financiare të Zyrës së Zhvillimit të Bashkëpunimit Italian (Italian Development Cooperation Office) dhe me kontributin e Shoqatës për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA),  ka prezantuar Planin e Menaxhimit për Parkun Kombëtar të Shebenik – Jabllanicës, në datat 26 dhe 27 Shkurt 2015 ...


     
Kreu
Rreth Nesh
Veprimtaria


  • Newsletter

  • Subscribe
ZGJIDH GJUHËN